U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Examenplaatsen: Groningen en Winschoten.

 

Rijles

Om rijlessen te mogen volgen moet je 18 jaar of ouder zijn.  (Vanaf november 2011 start de proef met begeleid rijden vanaf 16,5 jaar, voor meer info kijk onder kopje begeleid rijden. Om te beginnen met praktijklessen (rijbewijs B) hoef je niet in het bezit te zijn van het theoriecertificaat. Het is wel zo, hoe beter je vertrouwd bent met de verkeersregels, hoe meer tijd en aandacht je in andere dingen kunt steken. Dit houdt in dat we de lestijd efficiënter en effectiever kunnen besteden.

De praktijklessen duren 60 minuten. Het is mogelijk meerdere lessen per week te volgen of lessen van 1 ½ of 2 uur te volgen. Je wordt van huis of van een andere plaats opgehaald en teruggebracht. Je rijdt tijdens het lessen altijd in dezelfde lesauto en met dezelfde instructeur. Aan het eind van de les wordt je weer thuis afgezet.

Praktijkexamen                                                       

Als je voldoende de rijvaardigheid beheerst en in het bezit bent van een theoriecertificaat mag je af gaan rijden bij het CBR. Het praktijkexamen duurt ongeveer 55 minuten inclusief vooraf document controle en nabespreking. De examinator let bij het examen vooral op je beheersing van de auto, je kijkgedrag, de doorstroming, het toepassen van verkeersregels en het rekening houden met andere weggebruikers. Tevens wordt er ook van je verwacht dat je een stukje zelfstandig kunt rijden, dit onderdeel duurt ongeveer 15 minuten. Ook het milieu-bewust rijden is tegenwoordig een punt van beoordeling. Aan het einde van de rit hoor je direct van je examinator of je wel of niet geslaagd bent.

Tussentijdse toets

Tijdens je rijopleiding is het mogelijk om je rijvaardigheid te testen door middel van een tussentijdse toets bij het CBR. Deze toets verloopt hetzelfde als een gewoon praktijkexamen. Na de toets zal de examinator een advies geven over de nog te verbeteren onderdelen en hij/zij kan vrijstelling geven voor goed uitgevoerde bijzondere manoeuvres. Dit onderdeel komt dan te vervallen op je praktijkexamen. Voordat je mag deelnemen aan de tussentijdse toets moet je in het bezit zijn van een theoriecertificaat.

Spoedcursus?

Heb je snel je rijbewijs nodig voor je werk of kun je gewoon niet wachten tot je mag rijden? Dan biedt een spoedcursus misschien uitkomst.

Naast de reguliere rijlessen bieden we speciale spoedcursussen aan van drie tot acht weken. Samen met je instructeur plan je de verschillende lessen en stel je zo een spoedcursus samen.

Voordat je start met een spoedcursus raden wij je aan om je theoriecertificaat al in bezit te hebben zodat je goed voorbereid en met voldoende kennis van verkeersregels de weg op gaat. Zo pik je veel meer op van de rijlessen en kun je eerder examen doen.

 

Ben je geïnteresseerd in een spoedcursus, neem dan ruim van tevoren contact met ons op om dit te bespreken, zodat we samen een goed lesplan kunnen samenstellen en het examen tijdig kunnen reserveren.

 

Bij autorijschool Koekkoek ben je in ieder geval verzekerd van het volgende:

 

  1. rijopleiding op maat, volledig afgestemd op jouw wensen en talenten

  2. lessen van 60 of 120 minuten

  3. altijd les van dezelfde instructeur (de rijschoolhouder zelf)

  4. vaste lesauto ( Ford Focus)

  5. systematisch lesprogramma met logische opbouw, informele sfeer, vriendelijke benadering, veel geduld ,

lessen vinden zoveel mogelijk plaats in het examengebied ( Groningen en Winschoten)